Informatiebijeenkomsten invoering EASA regelgeving Zweefvliegen (DTO)
Gepost door webmaster op 24-01-2018
Bestuurder of instructeur?

We hebben via een artikel in een nieuwsbrief en in de Thermiek al bericht dat vanaf 8 april 2018 voor zweefvliegclubs de mogelijkheid ontstaat om een zogenaamde DTO (Declared Training Organisation) te worden en te gaan opleiden volgens de Europese regels van EASA.

Het heeft voordelen om hier niet al te lang mee te wachten, maar clubs moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen overschakelen. Wat daarover op papier staat is niet onmiddellijk vertaald in de praktijk; daarom wordt vooral clubbestuurders en instructeurs de mogelijkheid geboden om informatiebijeenkomsten bij te wonen.

Op 10 februari is er een conferentie voor Chef-instructeurs en LCO-ers, waarbij het geven van verdere informatie over deze verandering het hoofdthema zal zijn.

In vervolg daarop willen wij graag hierover een informatiebijeenkomst organiseren voor alle geïnteresseerde bestuurders en instructeurs van zweefvliegclubs.

Datum: zaterdag 24 februari van 09.30 tot 13.00).

Locatievan der Valk Hotel Arnhem (Bij Papendal) - Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem.

Om te bepalen hoeveel behoefte hieraan bestaat, vragen we iedereen die zo’n informatiebijeenkomst zou willen bijwonen zich via onderstaande link aan te melden. 

Aanmelden kon tot 15 februari via dit webformulier: KLIK

Degenen die zich aanmelden krijgen t.z.t. per mail een bericht over de data en locaties.


Namens de CIV,
Joris Umbach