EASA opleiding examinator FE(S)
Gepost door webmaster op 21-09-2022

Het is vanaf nu mogelijk om een opleiding tot EASA examinator zweefvliegen te volgen. Daartoe heeft de Commissie Instructie Zweefvliegen(CIZ) een trainingsprogramma ontwikkeld dat door ILT is goedgekeurd. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. DTO’s kunnen, als zij aan de voorwaarden voldoen, deze opleiding declareren bij ILT. Dat betreft dan de praktijkopleiding. Voor meer details zie het TP FE(S) op de site van de CIZ.

 

Namens de CIZ

Victor Telkamp

 


 

Theorie deel opleiding examinator

Op zaterdag 15 oktober 2022 wordt in Woerden door ILT een Initial Examinator Course voor FE(S) georganiseerd. (maximaal 15 deelnemers) Deze cursus is het theorie deel van de opleiding tot examinator, en wordt door ILT verzorgd. Het praktijkdeel wordt een DTO verzorgd. De volgende theorie cursus FE(S) zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 vallen.

 

Aanmelding kan per e-mail bij postvakexaminatoren@ilent.nl

Vermeld alstublieft:

- volledige naam en geboortedatum en
- Initial examinator course FE(S) 15 oktober 2022

 

Praktijk deel opleiding examinator

De CIZ organiseert dit najaar een pilot voor de praktijkopleiding in de week van 24-28 oktober 2022 bij de GeZC op Terlet, onder de vlag van de g-DTO.

Deze keer zullen alleen de modules SPL en FI voor examinator worden aangeboden. De module TMG volgt later.

Om aan de praktijk opleiding te kunnen deelnemen dient men wel de Initial Examiner Course FE(S) van ILT gevolgd te hebben.

Opgave kan bij de secretaris van de CIZ, als men aan de voorwaarden uit het TP voldoet: secretaris.ciz@zweefvliegen.org.