Barometer

Foto-album

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Zomerkampen in Duitsland tot 2018

EASAVan zowel EASA als het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is terugkoppeling ontvangen over de afgelopen EASA commissie vergadering waarin de acceptatie van de Nederlandse brevetten en opleidingen is besproken. Duitsland heeft bevestigd dat het alle nationale brevetten en opleidingen onder de OPT-OUT van FCL gewoon zal blijven erkennen tot de OPT-OUT’s zijn afgelopen.

LBA gaat de Bundeslander informeren hierover. Dit betekent dat de vliegkampen van de Nederlandse vliegclubs gewoon kunnen doorgaan.

bron: KNVvL / Operations

FCL opt-out voor de recreatieve luchtvaart in Staatscourant.

EASADe formele beslissing van de Staatssecretaris over FCL opt-out voor de recreatieve luchtvaart tot uiterlijk 8 april 2018 in de Staatscourant.

Bekendmaking van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 8 april 2015, nr. IENM/BSK-2015/69761, met betrekking tot de uitgestelde toepassing van diverse bepalingen van Verordening (EU) nr. 1178/2011 van de Commissie van 3 november 2011, tot vaststelling van technische eisen en administratieve procedures met betrekking tot de bemanning van burgerluchtvaartuigen, overeenkomstig Verordening (EG) nr. 216/2008 van het Europees Parlement en de Raad (PbEU L 311), met betrekking tot de recreatieve luchtvaart.

Lees: https://zoek.offi...11114.html

ILT website: Nieuwe FCL brevetten zweefvliegen

EASAOp de ILT website is een overzicht verschenen over de nieuwe brevetten zweefvliegen (conform EASA FCL), de nieuwe eisen onder FCL, aanvraag / beoordeling  en de aanvraagformulieren. Tevens staat er een "handreiking FCL regelgeving voor zweefvliegers"

KNVvL brevetten
Tot 8 april 2018 blijven de brevetten van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) geldig. Tot die datum kunnen deze brevetten worden afgegeven en geldig gehouden. KNVvL brevetten kunnen op ieder moment tussen nu en 8 april 2018 worden omgezet naar een EU FCL brevet (conversie) via een aanvraagformulier bij de ILT.

LAPL/SPL aanvragen
Aanvragen voor een Europees zweefvlieg- of recreatief ballonbrevet worden bij ILT ingediend. Dit geldt zowel voor het omzetten van een brevet als voor het aanvragen van een nieuw Europees zweefvlieg- of recreatief ballonbrevet. Houders van een Europees brevet dienen zich te houden aan de Europese regels over geldigheid en recentheid van ervaring (Part FCL.060 en FCL.140.S of FCL.140.B).

Klik HIER om naar de ILT webpagina "Brevetten zweefvliegen en ballonvaren" te gaan.


Schematische weergave van de veranderingen als gevolg van FCL

25 april 2015: Refresher RFI TMG op Eindhoven

De CIV organiseert op 25 april 2015 in Eindhoven een refresher seminar voor RFI's - TMG. Een agenda volgt later.

Opgave via dit WEB-FORMULIER.

Kwartaalrapportages Luchtvaart 2014