Foto-album

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Barometer

Informatiebijeenkomsten invoering EASA regelgeving Zweefvliegen (DTO)

Bestuurder of instructeur?

We hebben via een artikel in een nieuwsbrief en in de Thermiek al bericht dat vanaf 8 april 2018 voor zweefvliegclubs de mogelijkheid ontstaat om een zogenaamde DTO (Declared Training Organisation) te worden en te gaan opleiden volgens de Europese regels van EASA.

Het heeft voordelen om hier niet al te lang mee te wachten, maar clubs moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen overschakelen. Wat daarover op papier staat is niet onmiddellijk vertaald in de praktijk; daarom wordt vooral clubbestuurders en instructeurs de mogelijkheid geboden om informatiebijeenkomsten bij te wonen.

Op 10 februari is er een conferentie voor Chef-instructeurs en LCO-ers, waarbij het geven van verdere informatie over deze verandering het hoofdthema zal zijn.

In vervolg daarop willen wij graag hierover een informatiebijeenkomst organiseren voor alle geïnteresseerde bestuurders en instructeurs van zweefvliegclubs.

Datum: zaterdag 24 februari van 09.30 tot 13.00).

Locatievan der Valk Hotel Arnhem (Bij Papendal) - Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem.

Om te bepalen hoeveel behoefte hieraan bestaat, vragen we iedereen die zo’n informatiebijeenkomst zou willen bijwonen zich via onderstaande link aan te melden. 

Aanmelden kon tot 15 februari via dit webformulier: KLIK

Degenen die zich aanmelden krijgen t.z.t. per mail een bericht over de data en locaties.


Namens de CIV,
Joris Umbach

Belangrijk nieuws over brevetten en opleidingen voor Zweefvliegen

Er gaat het een en ander veranderen voor het opleiden van piloten en het behalen van brevetten. Dat is het gevolg van Europese regelgeving, waarbij we kort gezegd van GPL over moeten gaan naar LAPL. In deze nieuwsbrief leggen we uit wat dit voor piloten (in opleiding), instructeurs en clubs betekent en wat er nog gedaan moet worden voor we helemaal klaar zijn.

Korte samenvatting.
 • Clubs kunnen vanaf 8 april 2018 een DTO worden en gaan opleiden voor Europese brevetten en aantekeningen.

 • Voor leden met een GPL is er een overgangsperiode om te converteren tot 8 april 2020 (lees onderstaand verder voor details).

 • Instructeurs worden geadviseerd voor 8 april 2018 te converteren naar een FI S.

 • Vliegers in opleiding kunnen, nadat de club een DTO is geworden, hun opleiding afmaken binnen de Europese regelgeving.

Klik op "Lees meer"

SMS-dag 25 november 2017

Op 25 november 2017 organiseert de CIV weer een landelijke dag voor de safety- en veiligheidsmanagers. Door de invoering van de EASA-regelgeving is het gebruikelijke vergaderschema van de CIV gewijzigd, waardoor er in november ruimte is gekomen. Dit komt goed uit. Er is de hele winter de tijd om aan de onderwerpen te werken, zodat we een nog veiliger 2018 tegemoet kunnen zien.

Aub vooraf aanmelden met dit webformulier.

Klik op "Lees Meer" voor de agenda.

Wijziging opzet jaarlijkse vergaderingen

De cycli van de landelijke vergaderingen is als volgt gewijzigd:

 • In februari de CI en FI(E) conferentie.
  (datum nog te bepalen)

 • De LEZ vergadering wordt de FE-refresher seminar.
  (datum nog te bepalen)

 • In november bijeenkomst van de club SMS managers
  (eerstvolgende 25 november 2017)

Joris Umbach onderscheiden met het KNVvL ere-insigne in goud