Foto-album

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Fotowedstrijd 2008

Barometer

Instructie verloopdatum instructiebevoegdheid FI(S)

Vanaf 8 april 2020 is EU Verordening 2020/358 (Part-SFCL) van kracht. Op grond van Part-SFCL verlopen bevoegdheden niet meer. Zij worden ook niet meer verlengd. In plaats daarvan moet u aan eisen wat betreft recentheid voldoen. Dit geldt ook voor de instructeursbevoegdheid FI(S) (FI(S) bevoegdheid).

 

Zweefvliegbrevetten (LAPL(S) en SPL) uitgegeven op grond van Part-FCL blijven geldig. Bij de instructeursbevoegdheden op een LAPL(S) of SPL, uitgegeven op grond van Part-FCL, staan nog verloopdata vermeld. Op grond van Part-SFCL heeft de FI(S) bevoegdheid geen verloopdatum meer. Er moet nu aan eisen inzake recentheid worden voldaan. Op een nieuw brevetdocument wordt bij een FI(S) bevoegdheid daarom geen verloopdatum meer opgenomen.

 

De verloopdatum van de FI(S) bevoegdheid op een LAPL(S) of SPL kan leiden tot onduidelijkheid. Deze instructie beschrijft de wijze waarop deze verloopdatum op een LAPL(S) of SPL uitgegeven op grond van Part-FCL kan worden aangepast in overeenstemming met Part-SFCL.

 

Indien een houder van een FI(S) bevoegdheid in een LAPL(S) of SPL uitgegeven op grond van Part-FCL heeft aangetoond te voldoen aan de eisen inzake recentheid zoals opgenomen in SFCL.360 kan een daartoe bevoegde FIE(S) of FE(S) bevoegd tot het afnemen van examens van instructeurs zoals bedoeld in SFCL.415(c), de verloopdatum van de betreffende FI(S) bevoegdheid op het brevetdocument aftekenen met “indefinitive”.

 

Bovengenoemde procedure kan worden toegepast op alle instructiebevoegdheden vermeld op het LAPL(S) of SPL uitgegeven op grond van Part-FCL. De FIE(S) of FE(S) bewaart de documentatie op grond waarvan hij tot deze “verlenging” is gekomen op vergelijkbare wijze als beschreven in SFCL.410(c).

 

Een voorbeeld voor een houder van een LAPL(S)/SPL van wie de FI(S) bevoegdheid is verlengd met “indefinitive” is hieronder weergegeven.

 

 

bron: ILT

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.

Waardering

Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen. om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.